Як обрати двері?

Як обрати двері?

Як обрати міжкімнатні двері

На сьогоднішній день сучасний ринок міжкімнатних дверей досить різноманітний. Моделі виробів, популярні серед клієнтів салонів дверей, відрізняються не тільки матеріалом, з якого вони виготовлені, але також функціональним призначенням. Таким чином, щоб не помилитися з правильним вибором тієї чи іншої моделі, перш за все потрібно визначитися з конкретними функціями представленого виробу.Пам'ятайте, що якісна конструкція повинна не тільки ефективно розділяти простір, але також мати відповідні шумоізоляційні характеристики, а також відповідати іншим не менш важливим параметрам.

Які міжкімнатні двері кращі: визначається з критеріями вибору

1. Цінова політика. Покупець повинен точно визначитися із ціною, яка його влаштує. Адже від вартості безпосередньо залежить якість матеріалу, з якого виготовлена ​​конструкція.

2. Дизайн і палітра кольорів також грають далеко не останню роль при здійсненні покупки. Важливо вибирати таким чином, щоб вони гармонійно вписувалися в інтер'єр конкретної кімнати, але не виділялися на його тлі. Пам'ятайте, що модель міжкімнатних дверей відіграє додаткову роль при декоруванні приміщення, але не головну.

3. Розмір дверного полотна, який залежить від габаритів дверного отвору. За потреби його можна зменшити або, навпаки, збільшити.

4. В який бік повинні відчинятися двері? Стандартні петлі відкривають виріб у ліву чи праву сторону. Представлену особливість слід враховувати під час вибору конкретної моделі відповідно до планування житла.

5. Матеріал виготовлення виробу - це один з найважливіших нюансів, від якого залежить термін служби конструкції в цілому. В основному виробники віддають перевагу деревині, МДФ, рідше за ДСП.

Основні види міжкімнатних дверей

За способом відкриття бувають такі типи міжкімнатних дверей:

• розстібні (бувають правосторонні, лівосторонні, одностулкові та двостулкові);

• розсувні;

• двері-купе;

• двері-гармошка (складні).

Які з них обрати – залежить від стилю інтер'єру, наявності вільного простору та особистих уподобань господарів будинку.

Стандартні моделі – це розстібні конструкції шириною 60-80 см, які найчастіше встановлюють у сучасних будинках. Такі двері підходять абсолютно до всіх приміщень і зазвичай складаються з одного полотнища, навішеного на петлі. Але бувають ситуації, коли в дуже широкому отворі стандартні одностулкові двері доцільніше замінити орними, стулки яких відкриваються в різні боки.

Міжкімнатні двері з якого матеріалу краще

Крім способу відкриття, велику роль при виборі грає те, з чого роблять полотно. Стандартні матеріали для виробництва міжкімнатних дверей – дерево, шпон, МДФ-панелі, скло. Останнім часом також стали популярними міжкімнатні дверні конструкції зі штучних матеріалів.

Дорогими вважаються двері, які повністю складаються з цілісного масиву дерева цінних порід. Щоб знизити вартість, зберігши при цьому дорогий зовнішній вигляд, дверні полотна нерідко виготовляють з більш дешевих порід дерева, а зверху покривають шпоном з цінних порід деревини. У випадку міжкімнатних дверей така економія абсолютно виправдана, оскільки до їхньої міцності та безпеки не пред'являються вимоги, настільки ж серйозні, як у вхідних.

Х

арактеристики кожного зі згаданих вище матеріалів обов'язково слід враховувати, підбираючи двері до конкретного інтер'єру, щоб не зіпсувати загальну картину. Наприклад, дерев'яне або шпоноване полотно із збереженою фактурою та натуральним кольором деревини ідеально підійде до будь-якої класичної обстановки. Найвдалішим варіантом для класики вважаються моделі, в яких колір та фактура збігаються з кольором та фактурою дерев'яних меблів у будинку.

Для того, щоб замовник міг безпомилково підібрати необхідні матеріали для виготовлення дверного полотна, солідні фірми, що спеціалізуються на випуску дорогої продукції, надають клієнту спеціальні компактні зразки, які клієнт може взяти додому і зіставити з предметами меблів або столярними виробами, що вже є.

До сучасних інтер'єрів краще підібрати двері зі МДФ, скла або штучних матеріалів. Часто бувають ситуації, коли непродуманий вибір дверних конструкцій, що не відповідають загальної концепції оформлення інтер'єру, псує враження навіть від наповненої дорогими предметами обстановки.

Як вибрати двері міжкімнатні за кольором

Від того, якого кольору міжкімнатні двері залежить гармонійний вигляд інтер'єру, єдність стилю та оформлення. Правильно підібрані відтінки свідчать про хороший смак власника, а також прагнення створювати красу навколо себе.

Як правило, відтінки дверних полотен підбирають за такими факторами:

• стиль інтер'єру;

• колір меблів,

• фарбування підлоги;

• кольорова гама приміщення;

• відтінки стін та стелі;

• поєднання з віконними рамами, плінтусами та наличниками.

Естетичне задоволення легко подарувати грамотним підходом до дизайну приміщення. Асортимент TERMINUS включає найпопулярніші види декорів в залежності від кольору, фактури та матеріалів, які здатні задовольнити вимоги поціновувачів стильного дизайну. Колір міжкімнатних дверей в інтер'єрі грає якщо не вирішальну, то дуже важливу роль, тому при підборі виробу обов'язково керуйтеся рекомендаціями фахівців. У цій статті ми зібрали основні поради, які допоможуть зорієнтуватися під час виборів.

У каталозі TERMINUS доступні всі кольори міжкімнатних фото дверей яких якісно передають структуру малюнка. Виставкові зразки, представлені на торгових точках, точно передають стиль, відтінок та фактуру поверхні виробу на дотик.

Як підібрати міжкімнатні двері до приміщення з нестандартним плануванням

Трапляються ситуації, коли придбання міжкімнатних дверей стандартного зразка не вирішить питання грамотного зонування простору. Сучасні дизайн-проекти все частіше потребують власників житла нестандартного підходу до оформлення інтер'єру. Те саме стосується і самих виробів, зокрема міжкімнатних дверей.

Серед параметрів виробів, які можуть бути нестандартними, можна виділити такі:

• розмір;

• колір;

• конструкція;

• форма;

• спосіб відкриття.

Розмір є, мабуть, найпоширенішою ознакою нестандартних міжкімнатних дверей, що не дивно, оскільки проекти житла зі вільним плануванням набирають все більшої популярності. Якщо ширина стандартних міжкімнатних дверей досягає 80 см, а висота, як правило, не більше 2300 см, то нестандартні полотна не мають жодних обмежень у габаритах. Наприклад, на сьогодні дуже популярним інтер'єрним рішенням є міжкімнатні двері в стелю, а це не мало не менше 2450 см. д ширини дверного отвору також залежить багато чого: буває, що дверне полотно 600 см занадто велике для малогабаритних приміщень, тоді на допомогу приходять двері, які можна виготовити більш вузькими. Якщо планування приміщення вимагає установки розсувної перегородки, ширина стулок, навпаки, може бути досить великою.

Від ширини дверного отвору також залежить багато чого: буває, що дверне полотно 600 см занадто велике для малогабаритних приміщень, тоді на допомогу приходять двері, які можна виготовити більш вузькими. Якщо планування приміщення вимагає установки розсувної перегородки, ширина стулок, навпаки, може бути досить великою.

Нестандартні колірні та конструкційні рішення мають на увазі використання нових підходів у дизайні як самих виробів, так і інтер'єру в цілому. Достатньо популярними є конструкції, в яких поєднується два і більше різновидів матеріалів різного походження. Найпростішою варіацією таких дверей є дерев'яні моделі зі вставками з матового та декорованого скла.

За способом відкривання до нестандартних моделей міжкімнатних дверей можна віднести розсувні системи (двері-купе), складні моделі (конструкція "книжка" та "гармошка"), а також рулонні двері типу ролет.


Світлі двері в інтер'єрі - terminus.ua

Світлі двері в інтер'єрі

10.11.2021

Міжкімнатні двері світлих відтінків – це свого роду класика...

Детальніше
Як реставрувати дерев'янні двері - terminus.ua

Як реставрувати дерев'янні двері

10.11.2021

Коли найкраще реставрувати дерев'яні двері?

Детальніше
Монтаж лиштви - terminus.ua

Монтаж лиштви

10.11.2021

Монтаж міжкімнатних дверей завершується встановленням лиштв...

Детальніше