Світлі двері в інтер'єрі

Світлі двері в інтер'єрі

Світлі двері в інтер'єрі: за і проти

Міжкімнатні двері світлих відтінків – це свого роду класика, адже вони завжди будуть актуальними завдяки своїй здатності створювати у приміщенні атмосферу легкості та свіжості. До того ж світлі двері дають можливість зіграти на контрасті та дозволяють привернути до себе увагу як колірний акцент серед інших предметів інтер'єру яскравих і насичених кольорів.

На міжкімнатних дверях світлих тонів на відміну від полотен насичених темних кольорів не такий помітний пил. Крім того, доглядати такі двері досить легко, оскільки будь-які забруднення можна очистити без зайвого клопоту. Міжкімнатні двері світлих відтінків досить непогано протистоять зовнішнім впливам за умови, що виготовлені з якісних матеріалів.

Graphical user interface Description automatically generated

Молочні, бежеві та світло-коричневі двері в інтер'єрі сучасного житла

Перевагою світлих міжкімнатних дверей є їхній нейтральний зовнішній вигляд, адже дверні полотна світлих відтінків привертають до себе менше уваги і дозволяють візуально розширити приміщення.

Рекомендації щодо встановлення світлих міжкімнатних конструкцій в інтер'єрі:

  • такі двері гармонійно поєднуються з білими вікнами та світлими меблями;

  • глянсові полотна білого кольору допоможуть максимально збільшити простір навіть у маленькій кімнаті;

  • двері білого, кремового, бежевого та інших світлих відтінків візуально розширюють приміщення і ніби наповнюють його повітрям.

Для того, щоб міжкімнатні двері не тільки виконували своє функціональне призначення, а й стали чудовим і гармонійним елементом інтер'єру, буде не зайвим прислухатися до порад дизайнерів:

  • Світлі двері гармонійно поєднуються з білою підлогою, яка може бути на один або два тони темнішою за колір полотна. Якщо підлога темна, то разом зі світлим полотном краще вибрати також світлий плінтус і білі вікна.

  • Для приміщення, де переважають темні предмети інтер'єру, варто придбати світлі двері зі скляними вставками – це допоможе згладити зайвий контраст. До інтер'єру зі світлими дверними полотнами варто також додати хоча б одну світлу деталь: наприклад, стіл, шафу або меблеву гірку.

  • Фіолетовий, синій та зелений кольори на тлі білих дверей можуть здаватися глибшими, а червоний, помаранчевий, рожевий та жовтий – яскравішими.

  • Щоб підкреслити світлий відтінок дверей, можна оздобиити полотно темними лиштвами, а також декорувати вітражами або панно.

  • Не менш оригінальний вигляд мають світлі двері із темними скляними вставками.

Бежеві двері в інтер'єрі

Теплі та холодні відтінки беж люблять за їхню звичність та універсальність. Використовуючи в інтер'єрі бежеві міжкімнатні двері, можна надати приміщенню приємний і стриманий дизайн, особливо якщо інші відтінки палітри кольорів подібні між собою.

Молочні двері в інтер'єрі

Ще одне цікаве рішення – використати в оформленні інтер'єру молочний відтінок. Примітний він саме тим, що відрізняється від білого у кращий бік – він відчутно ніжніший і м'якший. До того ж молочний колір у багатьох асоціюється з материнським теплом та турботою, тому для створення затишку у житловому приміщенні він більш аніж вдалий.

Світло-коричневі двері в інтер'єрі

Як і інші відтінки нюдової палітри, світло-коричневий чудово підходить для інтер'єру спальні, ванної та інших приміщень, де важлива можливість комфортного усамітнення. Його зручно поєднувати як із теплими, так і з холодними кольорами, тому світло-коричневі міжкімнатні двері слугуватимуть відмінним доповненням практично будь-якого сучасного інтер'єру.


Світлі двері в інтер'єрі - terminus.ua

Світлі двері в інтер'єрі

10.11.2021

Міжкімнатні двері світлих відтінків – це свого роду класика...

Детальніше
Як реставрувати дерев'янні двері - terminus.ua

Як реставрувати дерев'янні двері

10.11.2021

Коли найкраще реставрувати дерев'яні двері?

Детальніше
Монтаж лиштви - terminus.ua

Монтаж лиштви

10.11.2021

Монтаж міжкімнатних дверей завершується встановленням лиштв...

Детальніше