Як обрати двері в спальню?

Як обрати двері в спальню?

Спальня кімната - особливе місце у помешканні. 

двери спальня.jpg

Саме тут ми відновлюємо свої сили та можемо усамітнитися. Саме тому необхідно вибирати двері в спальню виважено і обдумано. Правильно підібрані міжкімнатні двері здатні не лише захистити від сторонніх звуків, а й допомогти створити особливу атмосферу.

Для цього маємо кілька порад:

  1. Двері, що ведуть в спальню, не повинні розташовуватися на одному рівні з тими дверима, які ведуть у ванну кімнату.
  2. Двері в спальню мають відкриватися всередину, а не назовні.
  3. Навпроти дверей, що ведуть у спальню не повинно знаходитися жодних інших дверей та кутів протилежної стіни. 
двери спальня 2.jpg

Перш, ніж обирати дизайн дверей, варто засвоїти кілька правил, що допоможуть додати вашому будинку гармонії та сучасного вигляду.

  1. У спальні є природне освітлення, тому для цієї кімнати підходять як суцільні двері, так і зі склом. 
  2. Якщо для вас важливо, щоб у спальні було приглушене світло та не проникали жодні сторонні шуми чи світло з коридору, тоді обирайте модель без вставок скла. Якщо дозволяє планування, то дуже красиво виглядають парні двері зі склом. А ось глухі парні двері – не будуть доречними для спальні: занадто грубо.
  3. Красиво та гармонійно, коли двері в спальню мають природний зовнішній вигляд. Втім сучасні покриття такі як емаль чи плівка є відмінним покриттям для міжкімнатних дверей.   

Щодо типу відкривання радимо звернути увагу на двері купе. Вони економлять місце, менш гучні при відкриванні та закриванні, звільняють простір для меблів і вільного пересування кімнатою. Розсувна система більш безпечна для дітей. Орні двері в спальню більш практичні, адже у них висока звукоізоляція. Полотно краще прилягає до коробки. Розсувні двері в спальню можуть пропускати сторонні звуки, світло і холод з сусідніх кімнат або коридору. Найбільш доречними для вашої спальної кімнати будуть одностулкові міжкімнатні двері.

Роблячи вибір, радимо звернути увагу й на колір полотна. Важливо пам'ятати, як про психологію кольору, так і його поєднання в інтер'єрі. Зокрема, міжкімнатні двері можуть бути як світліше, так і темніше на кілька тонів, ніж відтінок підлогових покриттів. Можна також поєднувати двері з кольором меблів або стін.


Світлі двері в інтер'єрі - terminus.ua

Світлі двері в інтер'єрі

10.11.2021

Міжкімнатні двері світлих відтінків – це свого роду класика...

Детальніше
Як реставрувати дерев'янні двері - terminus.ua

Як реставрувати дерев'янні двері

10.11.2021

Коли найкраще реставрувати дерев'яні двері?

Детальніше
Монтаж лиштви - terminus.ua

Монтаж лиштви

10.11.2021

Монтаж міжкімнатних дверей завершується встановленням лиштв...

Детальніше